Stavařský blog 

Zde budeme od roku 2022 volně publikovat naše zkušenosti, poznatky a názory na fázi projektu a stavby rodinných domů.

Abychom investorům usnadnili rozhodování a nám, jakožto projektantům připravili půdu pro společnou a věcnou diskuzi nad projektem technologií, vytvořili jsme dotazník se základními otázkami. Dotazník najdete ke stažení na následujícím odkazu:

Pojďme se podívat na důvody, proč navrhujme do všech našich domů větrání s rekuperací, jak tento systém funguje, jak se vypořádat s běžnými problémy a jaká je údržba a náklady spojené s rekuperací. Podělíme o zkušenosti z přibližně 30 projektů a 10 vlastních realizací.

V našich projektech navrhujeme a využíváme principy biodynamického osvětlení. O co jde, proč je důležité a jak ho reálně na stavbě dosáhnout?

Doporučený postup, jak se připravit na stavbu domu, abyste měli co nejméně starostí a na nic nezapomněli. Doba od koupě pozemku po získání stavebního povolení trvá přibližně jeden rok a samotná stavba obvykle rok další. Architekta/projektanta si vyhledejte a zamluvte co nejdříve (klidně již před koupí pozemku, s jehož výběrem také odborně poradí),...